Receptek


Arónia szirup


1 kg aróniát összenyomkodunk, hozzáadunk 200 g cukrot és másnapig hideg helyen állni hagyjuk. Leszűrjük a gyümölcs levét, hozzáadunk további 400 g cukrot és folyamatos kevergetés mellett felmelegítjük. 5 percnél tovább ne főzzük. Melegen üvegbe tölteni és az üveget rögtön becsukni. A szirupot használhatjuk különböző süteményekhez, palacsintákhoz, fagylalthoz vagy minden nap egy kiskanállal édességként.

Aróniás joghurt


2 dl joghurtot és 100 gr friss aróniát összeturmixolni, adjunk hozzá cukrot ízlés szerint és mindjárt fogyasztjuk.

Arónia lekvár
                                                                                                           
Hozzávalók:


  •          2 kg arónia
  •          1,5 kg cukor
  •          0,5 liter víz


Elkészítés:


A cukrot öntsük le a fél liter vízzel és tegyük oda főzni. Amikor szirup lesz belőle, adjuk hozzá a megmosott aróniát és folytatjuk a főzést, folyamatossan kevergetjük amíg nem kapunk egy egységes masszát. A meleg lekvárt felmelegített üvegekbe töltjük, majd előmelegített sütőbe tesszük, hogy  hártya képződjön rajta. Amikor a lekvár kihül, lecsukjuk az üvegeket.

Arónia „slatko”


Hozzávalók:
Slatko od aronije
  •          1 kg arónia                                             
  •          1 kg cukor
  •          1 citrom
  •          150 ml víz







Elkészítés:

A lábasba beleöntjük a 150 ml vizet. Beleteszünk egy réteg aróniát, majd cukrot, ismét aróniát és a többit sorban, amíg az összes hozzávaló el nem fogy és a cukorral fejezzük. A végén hozzáadjuk a citromkarikákat és a kívánt sűrűségig főzzük. A meleg „slatkót” felmelegített üvegbe töltjük és hülni hagyjuk.

www.arthur-apartments.com
                                                                                       www.arthur-apartments.com

Nema komentara:

Objavi komentar