Arónia szirup
1 kg
aróniát összenyomkodunk, hozzáadunk 200 g cukrot és másnapig hideg helyen állni
hagyjuk. Leszűrjük a gyümölcs levét, hozzáadunk további 400 g cukrot és
folyamatos kevergetés mellett felmelegítjük. 5 percnél tovább ne főzzük. Melegen
üvegbe tölteni és az üveget rögtön becsukni. A szirupot használhatjuk különböző
süteményekhez, palacsintákhoz, fagylalthoz vagy minden nap egy kiskanállal
édességként.
Aróniás joghurt
2 dl
joghurtot és 100 gr friss aróniát összeturmixolni, adjunk hozzá cukrot ízlés
szerint és mindjárt fogyasztjuk.
Arónia
lekvár
Hozzávalók:- 2 kg arónia
- 1,5 kg cukor
- 0,5 liter víz
Elkészítés:
A
cukrot öntsük le a fél liter vízzel és tegyük oda főzni. Amikor szirup lesz
belőle, adjuk hozzá a megmosott aróniát és folytatjuk a főzést, folyamatossan
kevergetjük amíg nem kapunk egy egységes masszát. A meleg lekvárt felmelegített
üvegekbe töltjük, majd előmelegített sütőbe tesszük, hogy hártya képződjön rajta. Amikor a lekvár
kihül, lecsukjuk az üvegeket.
Arónia „slatko”
Hozzávalók:
- 1 kg arónia
- 1 kg cukor
- 1 citrom
- 150 ml víz
Elkészítés:
A
lábasba beleöntjük a 150 ml vizet. Beleteszünk egy réteg aróniát, majd cukrot,
ismét aróniát és a többit sorban, amíg az összes hozzávaló el nem fogy és a
cukorral fejezzük. A végén hozzáadjuk a citromkarikákat és a kívánt sűrűségig
főzzük. A meleg „slatkót” felmelegített üvegbe töltjük és hülni hagyjuk.
Nema komentara:
Objavi komentar